A világ egyik legrejtélyesebb helye: ezért kocka formájúak itt a hullámok!

Tudod, hogy mit jelent az, ha négyzet alakú hullámokat látsz az óceán vizének felszínén? A turisták szívesen látogatnak el a franciaországi Ré-szigetre világszínvonalú strandjai és csodálatos időjárása miatt, azonban amilyen hullámokkal itt találkozni lehet, az teljesen egyedülálló.

Egy dombtetőről való szemlélődés során ugyanis érdekes megfigyelésre került sor. A hullámok olyanok, mintha négyzetekbe vagy dobozokba lennének szerveződve. Ezt az alakzatot stabilan felveszik és vég nélkül ismételgetik.

Mivel ez egy kétségkívül szokatlan látvány, így a helyiek és a világ számos pontjáról ideérkező turisták is a csodájára járnak. Ennek a természetes jelenségnek a megfigyelésére a legalkalmasabb helynek a part menti világítótorony teteje bizonyult.

Bár egyes emberek úgy gondolják, hogy ezek a négyzet alakú hullámok idegenek vagy valamilyen más istentelen dolog következményei, a tudomány könnyen megmagyarázza az okát.

A Ré-sziget két tenger pontos metszéspontjában fekszik. Ezt gyakran kereszttengernek hívják. Kilométerekre a felszín alatt, a két tenger vad csatát vív. A különböző áramlatok és az időjárási minták okán folyamatosan egymásnak zúdulnak. Valójában, egymást kioltják, és olyan hullámokat alkotnak a felszínen, amelyek tökéletesen merőlegesek egymásra.

A felszíni navigációban a kereszttengeri állapot egy olyan állapot, amelyben a tengervíz, két hullámrendszere ferdeszögben találkozik.

Az új szél által generált hullámok a régihez képest szöget zárnak be, egy változékony, veszélyes mintázatot hozva létre.

Amíg a régebbi hullámok el nem oszlanak, a legkomolyabb tengeri veszélyt jelentik.

Ez a jelenség veszélyes lehet a hajók számára, amelyek frontálisan ütközhetnek a hullámokkal, nem pedig minden irányból.

Ha azonban nem közlekedik rajta jármű, abszolút el lehet veszni ebben az igazán egyedi, csodálatos természeti jelenségben, amit órákig is tudnánk nézegetni.

forrás