Szomorú oka van annak, amiért ez a nő zsúfolt állomásokon emeli fel a szoknyáját

Nemrég egy fiatal orosz nő úgy döntött, hogy tiltakozni fog a “szoknyavadászat” ellen, és fel szeretné hívni az emberek figyelmét erre a bűncselekményre.

Azok akik nem ismerik az “upskirting”-et (szoknyavadászat), azoknak most eláruljuk, hogy vannak akik jogosulatlan fényképeket, vagy videókat készítenek úgy, hogy a kamerát titokban egy női szoknya alá helyezik. Általában ez akkor történik meg a lányokkal, amikor buszon ülnek, vagy felfelé mennek a lépcsőn. Ez egyfajta zaklatás, amit az okostelefonoknak köszönhetően egyre többen elkövetnek. Sok olyan ország van, ahol ez nem számít bűncselekménynek, de a nők ott is tisztába vannak azzal, hogy ez mennyire frusztráló. Anna Dovgalyuk valójában egy orosz aktivista, aki szociális kísérletet folytatott egy szentpétervári metróban, amivel szeretné felhívni az emberek figyelmét a jelenségre.

A szoknyavadászat már illegális tevékenységnek minősül Skóciában, Ausztráliában, Új-Zélandon és egyes amerikai államokban, de még mindig vannak olyan országok, ahol nem tekintik bűncselekménynek. Japánban például az összes kamerás telefon egy furcsa hangot ad ki, amit le sem lehet állítani, olyankor, amikor a készülék felismeri, hogy ilyen képet készít valaki.

forrás