Így néznek ki ma a Vészhelyzet egykori szereplői!

Nem tudok olyan sorozatot – kivéve talán egy-két brazil szappanoperát – ami nagyobb izgatottsággal töltött volna el a kilencvenes években, mint a Vészhelyzet. Imádtam, főleg a kezdetekkor. Green doki halála pedig a mai napig az egyik legszomorúbb gyerekkori tévés emlékem!

A Vészhelyzet az NBC második leghosszabb sorozata, idehaza a ’90-es évek közepétől sugározta a Magyar Televízió, és pillanatok alatt lett az ország kedvence.

A tengerentúlon 1994-ben kezdték el sugározni a kórházas sorozatot, két évvel később pedig már hozzánk is megérkezett az első évad. Az eredeti szereplőgárda nevenincs színészekből állt, és mindent elmond a Vészhelyzet sikeréről, hogy közülük többen egy csapásra lettek világsztárok.

Green dokit Anthony Edwards, Ross dokit az akkor még tényleg szinte ismeretlen George Clooney, Dr. Susan Lewis-t Sherry Stringfield, Benton dokit Eriq La Salle, és a chicago-i megyei kórház friss medikusát, Carter dokit Noah Wyle alakította. Emlékezetes még Hathaway főnővér karaktere, akit Julianna Margulies formált meg. Később ő állandó szereplővé vált.

De vajon mi történt velük a sorozat óta, és hogy néznek ki ma?

Kovač doktor – Goran Visnjic: Miután George Clooney távozott, megüresedett a “szépfiú” hely, és a horvát számadású színész csatlakozott a sorozathoz.

Image result for Goran Visnjic er

Goran máig aktív színész, a srámja pedig egy cseppet sem kopott meg.

Image result for Goran Visnjic 2018

John Carter – Noah Wyle. 1994-től 10 évadon át játszotta Carter dokit, máig leghíresebb szerepe ez a színésznek.

Image result for Noah Wyle er

2000-2010ig volt házas, egy fia, lánya született. Válása után nemrég újra nősült, és egy újabb kislány édesapja lett.

Image result for Noah Wyle 2018

Dr. Peter benton – Eriq La Salle: Az alapítótagok egyike, akinek a karaktere a 8. évad egyik részében búcsúzott el a többiektől, mondván, több időt szeretne tölteni hallássérült fiával.

Eriq máig játszik, de ír és poducerkedik is.

Image result for Eriq La Salle

Dr. Doug Ross – george Clooney: Az kórház legsármosabb orvosa az ötödik évadban tűnt el, lelépett, mielőtt kirúgták volna. Egy beteg halálában felelős lett, ezért.

A világ egyik legsármosabb színésze, 2 Oscar-díjjal, és egy gyönyörű feleséggel. Clooney ma is ünnepelt világsztár.

Carol Hathaway – Julianna Margulies: Mellékszereplőből lett állandó, miután Ross dokival egymásba szerettek. A hatodik évad után távozik, hogy újra kezdje Ross-szal.

Máig színésznőként dolgozik, férje, két gyermeke van.

Image result for Julianna Margulies

Susan Lewis – Sherry Stringfield: Ő az első nagy távozó a sorozatból, már a harmadik évadban hazaköltözik. Öt évvel később azonban visszatér.

Hihetetlen, ma már ő is 50 éves múlt. Továbbra is színésznőként dolgozik.

Anthony Edwards Green doktor szerepében akkor:

Image result for Anthony Edwards

és most:

Image result for Anthony Edwards