10 ember igazi szuper erővel, amiről mi csak ábrándozhatunk!

Mindenki álmodozott már arról, hogy ha lehetne választása milyen szuper képességet sajátítana el… én egyértelműen repülnék, hiszen kiskorom óta vonz a magasság és minden, ami vele kapcsolatos. Na ha erre nem is, egy csomó emberfeletti dologra képesek az alábbi emberek!

Szupermeberek szuperképességekkel! Ez egy valóságból vett X-Menb sorozat kéremszépen, ami lehet, hogy nem is fikció, hanem a nem is olyan távoli jövő?

Liew Thow Lin — A Mágnesember

© pic.people

Liew Thow Lin testéhez tapadnak a mágneses dolgok: a látványos attrakciót kisebb fém tárgyakkal, de jókora dolgokkal, mint például egy autóval is bemutatta már. A kutatók semmilyen mágneses “erőt” nem találtak a testében, de arra rájöttek, hogy olyan súrlódási erőt bocsájt ki a teste, ami egyfajta szívó hatást vált ki. Szuperereje genetikus, és az unokái is rendelkeznek vele

Daniel Browning Smith — A gumifiú

© 4.bp.blogspot

Ez az amerikai színész, televíziós műsorvezető, komikus és sportszóvivő mindezen tehetségén kívül leginkább azzal vált ismertté, hogy ő a világ jelenleg leghajlékonyabb embere. Ezt egyrészt a gyakorlásnak, másrészt pedig egy ritka betegségnek: az Ehlers-Danlos szindrómának köszönheti, ami egy genetikai mutáció, amely sok fájdalommal jár. Szerencsére Danielnek csak közepes erősségű a betegsége.

Shi Liliang — Vízen futó

© gloriouspersonvoid/tumblr

Shi Liliang egy shaolin szerzetes, aki ha nem is teljesen a víztükör felszínén, de egymás után fűzött funérlapokon rohangál. Shi 2005 óta keményen gyakorlota legnagyobb teljesítményét, mellyel a rekordot is felállította: 125 métert futott vízen. A szabad szemmel szinte nem is látható kisujjvékonyságú lapokat elnézve, mi az első lépés után úgy merülnénk el, mint a nyeletlen fejsze.

Hai Ngoc — Soha nem alszik

Az 1942-ben napvilágot látott férfi állítása szerint már 43 éve! ébren van, mert egy magas láznak köszönhetően a hetvenes évek óta képtelen arra, hogy aludjon. Orvosok hada vizsgálta már a férfit, akin semmilyen betegség vagy elváltozás nyomait nem találhatóak. A mai napig dolgozik, mint fizikai munkás, és az alváshiány miatt bágyadtnak érzi magát… vagy ahogy ő fogalmaz: “Mint egy növény víz nélkül”

Stephen Wiltshire — Tökéletes vizuális memória

Stephen Wiltshire egy brit építész, aki világhírnévre tett szert emberfeletti memóriájával. Egy tájkép minden egyes apró részletét képes felidézni csupán pár pillanattal azután, hogy életében először látta. Fiatalabb korában Savant szindrómával diagnosztizálták, ami egy olyan ritka állapot, amelyben a fejlődési rendellenességben szenvedő emberek egy vagy több területen olyan szakértelemmel, képességgel vagy éleselméjűséggel rendelkeznek, amelyek ellentétben állnak az egyén általános képességeinek korlátozottságával. Tehát hivatalosan is zseni!

Rathakrishnan Velu — A világ legerősebb fogazata

Image result for Rathakrishnan Velu

Egy másik Guinness World Record is fűződik indiai férfi nevéhez. Ő képes volt elhúzni egy vonatot (több, mint 260 tonna) majdnem öt méteres távolságra! És ha azt gondolnád ez nem is olyan sok, kérdezd meg róla a fogorvosod!

Wim Hof — Nem érzi a hideget

© wimhofmethod

Hof képessége nem más, mint hogy még az extrém hideget, valamint a forróságot is derekasan bírja. Állítása szerint ereje abból fakad, hogy képes a gondolatával “feltekerni belső termosztátját”. Eredményei között 20 hideggel kapcsolatos világrekord szerepel, mint például a leghosszabb ideig tartó jeges fürdőzés, rövidnadrágos Kilimandzsáró tetejére jutás, rövidnadrágos 7,3 km a Mount Everesten (ahol meg kellett állnia egy lábsérülés miatt), valamint egy finn sarkkör feletti maratonfutás -20 fokban.

Ben Underwood — Batman

© benunderwood

A való élet Batmanjeként is emlegetett fiú kiskorában bilaterális retinoblasztóma – a rák egyik főként szemet támadó fajtája – miatt elvesztette látását, de öt éves korában valami nagyszerű dolgot fedezett fel ezáltal. Rájött, hogy visszhang alapján tájékozódni tud, így a csettintés, vagy kattintás hangját utánozta a szájával. Ezáltal „látta”, hogy hol helyezkednek el a tárgyak, és megmondta milyen alacsonyak, ill. magasak, hol kezdődnek és hol végződnek. Képes volt bármit megcsinálni, melyre egy látó gyermek képes, beleértve a kosárlabdázást is. Sajnos 2009 januárjában elhunyt, 16 évesen, a szervezetében kiújuló betegség miatt. Maradt róla pár dokumentumfilm, így ha többet szeretnél tudni róla, nézd meg a benunderwood.com oldalán.

Michel Lotito — Mr. Mindenevő

Image result for Michel Lotito

A francia előadó képes bármit elfogyasztani. Tényleg. Bármit. Evett már gumit, fémet, de még üveget is. Leghíresebb mutatványa az volt, amikor egy egész repülőt megevett. A képen ennek a pillanatnak állított emléket. Elképesztő. És… minek? 😀

Kevin Richardson — Az oroszlánokkal suttogó!

© Kevin Richardson/wikipedia

A dél-afrikai zoológus és állatviselkedés kutató egész életében vadállatokat tanulmányozott. Híresség leginkább az olyan cselekedetei tették, melynek során vadon élő állatokhoz közelített a legnagyobb természetességgel. Ölelt már tigrist, vagy oroszlánt, de egyszer egy falka hiéna is befogadta!

forrás